Események

PAPÍRGYŰJTÉS

 

ISKOLÁNKBAN A MEGHIRDETETT IDŐSZAKBAN 5631 KG PAPÍRHULLADÉK GYŰLT ÖSSZE! Az osztályok versenye így alakult:

 

3. osztály: 1465 kg
8. osztály: 1182 kg
6. osztály: 1125 kg
2. osztály:   598 kg
5. osztály:   293 kg
4. osztály:   382 kg
7. osztály:   381 kg
1. osztály:   205 kg

 

ÜGYESSÉGI VERSENY
December 8-án iskolánk csapata részt vett a galamboki iskolában rendezett ügyességi versenyen. Már az öltözőben nagy volt bennünk az izgalom. Mindig 2-2 csapat versenyzett egymással. A feladatokat általában a Lőrincz Gergő kezdte. Aki a végén állt, annak fel kellett venni egy zöld pólót. A legjobb versenyszám a hokis volt. Utolsó feladatként kötélhúzást kaptunk. Mi ebben két csapatot is lehúztunk, csak az egyiket nem tudtuk legyőzni. Pedig lehet, hogy ezen múlt a 3. helyezésünk. Nagyon izgalmas volt a verseny, a végén azonban egy kicsit elszomorodtunk, mivel utolsók lettünk. Rita néni ennek ellenére megdicsért bennünket, és tortával, innivalóval kedveskedett nekünk. Az ügyességi verseny résztvevői:
Kalló Richárd, Németh Botond, Millei Noémi, Gerlinger Laura, Takács Bence, Vincze Kristóf, Nagy Elizabet, Jandó Rebeka, Klepács Bojána, Molnár Katalin, Károly Vanessza, Kalló Brigitta, Bogdán Erika, Bogdán Richárd, Kriskó Dániel, Lőrincz Gergő
A beszámolót írták: Molnár Katalin és Lőrincz Gergő

 

Szavalóverseny és rajzverseny alsósoknak. 2010.12.17.
SZAVALÓVERSENY
Két kategóriában összesen 21 tanuló nevezett a versenybe, ahol mindenkinek egy szabadon választott verset kellett elmondania. A szoros versenyben az alábbi eredmény született:
I.- II. osztályosok:
1. Varga Szömös Bianka
2. Tausanov Márton
3. Kalló Tamás
III.- IV. osztályosok:
1. Orsós Viktória
2. Molnár Katalin – Károly Vanessza
3. Kánnár Áldor

 

RAJZVERSENY
Egyéni, vagy csoportmunkában készítettek alkotást a gyerekek.Az ihletet Móra Ferenc: Levelek hullása című elbeszélése adta, ennek gondolatit tükröző rajzokat várt a zsüri.
19 fő adott be pályaművet, és az alábbi eredmény született:
III.- IV. osztályosok:
1. Szabó Fanni – Molnár Katalin
2. Lórincz Gergő – Bogdán Richárd – Goór András
3. Kriskó Dániel
Elismerés illet minden résztvevőt – hísz a felkészülés illetve a rajzkészítés jelentős munka volt -, valamint a felkészítésben és a gördülékeny lebonyolításban dolgozó tanítónéniket.

 

KARÁCSONY AZ ISKOLÁBAN
Az ünnepre készülve az iskola kézműves csoportja Stróber Józsefné vezetésével már hetek óta készítette a mézeskalácsot, a karácsonyfadíszeket és az üdvözlőlapokat, amivel szüleiknek kedveskednek a gyerekek.
December 21-én az iskola színjátszó csoportja és énekkara Krénusz Ferencné és Szepesiné Horváth Katalin által összeállított és betanított színdarabot adott elő a tanulóknak és az ünnepségen megjelent szülőknek. A „Valóság és képzelet szárnyán” című darab bizonyára sokunkat lelke mélyén szólított meg. A történet egy mai kisfiúról szól, aki nem hisz a szeretet erejében. Egy angyal visszavezeti a kétezer évvel ezelőtti Betlehembe, ahol a hit ereje és a szeretet megérinti a szívét. Visszatérve mai világunkba testvérét őszintén szerető, a boldogságot megélni képes emberként él tovább a szülői házban.

 

 

Az ünnepély végén Kreiner Lászlónétól vehette át két tanuló a „Szeretet-díjat”, amit társaik titkosan leadott szavazatai alapján kaptak meg. Annak jár ez a dij, aki a legtöbb szeretetet adja a környezetében élőknek.

 

Nem véletlen, hogy iskolánkat a Magyar Vöröskereszt Ifjusági tagozata a megtisztelő „BÁZISISKOLA” címmel jutalmazta sok éves kiemelkedő elsősegélynyújtó és egészséges életmódra nevelő tevékenységéért. Számos országos versenyeredmény és egészségügyi szakterületen továbbtanuló növendékünk fémjelzi ezt a munkát. A Vöröskeresztes szakkör tagjai a versenyeken való részvételen túl az iskolán belül is segítik az egészséges életmódra nevelést, Kiefer Károlyné tanárnő vezetésével. 2011 januári programjuk keretében az alsó tagozatos osztályoknak tartanak meggyőző előadásokat az egészséges életmódról, táplálkozásról és az elsősegélynyújtás alapjairól. Az alábbi képeken ennek néhány epizódját villantjuk fel.

 

 

További jó munkát és jó egészséget kívánunk!


Rendezvények a második félévben

–  Január 28. de.              Nagycsoportos óvodások látogatása iskolánkba

  • o Kézműves foglalkozás
  • o Tornatermi ügyességi játákok

–  Február 18. 15 órai       Vár az iskola és óvoda!

program az intézményünkbe beiratkozni szándékozó óvodásoknak, leendő 1. osztályosoknak és szüleiknek

– Február 25.  14 óra        Farsang

– Március 11.  10.30         Március 15-i emlékműsor

– Március 21.  16.30         Szülői értekezlet

– Május 6.      14 óra        Anyák napi műsor

– Május 11.    14-17         Fogadó délután

– Május 21.                      Öregdiák találkozó az iskolaépület fennállásának 40. évfordulója alkalmából

– Június 9.                       Gyermeknap

– június 15.    16.30         Ballagás, tanévzáró

 

Így ünnepeltük az 1848-as forradalom évfordulóját 2011-ben:

szólj hozzá: Nagyrécse március 15