Régebbi hirek

 

 

RENDKÍVÜLI OSZTÁLYTALÁLKOZÓT tartott a nagyrécsei általános iskola 2011. május 21-én  azoknak, akaik a 40 éves épület diákjai voltak.

 

Ide kattintva láthat képeket a találkozóról

 

A 2011-ben végzett tanulóink. Búcsúztunk a nyolcadik osztályosoktól.

 

 

VÁR A NAGYRÉCSEI ISKOLA

 

Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.

Az alsó tagozat elején az a fő feladatunk, hogy az óvodából érkező kisgyermekekkel megszerettessük az iskolai életet. Azt próbáljuk elérni, hogy szívesen, jókedvűen jöjjenek iskolába. Kötődjenek tanítójukhoz és társaikhoz, nyitott és érdeklődő gyerekek legyenek. Fokozatosan vezetjük át őket az óvoda játékközpontú világából az iskolai tanulás tevékenységébe.
Az alapfokú nevelés és oktatás első szakaszában (1.- 4. osztály) alapismereteket tanítunk, alapkészségeket és képességeket fejlesztünk, tanulási technikákat és szokásokat alapozunk meg. A gondolkodás képességének fejlesztése érdekében logikai képességek fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk.
Mindez a tanulók egyéni haladási ütemének figyelembevételével, játékos módon történik. Nagy gondot fordítunk a lemaradó gyerekek felzárkóztatására és a tehetségesek  fejlesztésére is. A rászorulóknak pedagógus, logopédus és fejlesztő pedagógus is segít iskolánkban. A gyorsabban haladókat tanórákon differenciálással fejlesztjük, tanulmányi versenyekre készítjük.  Ingyenes lehetőség van az angol nyelv tanulására is.
Tudjuk, hogy az iskolaválasztás és az iskolakezdés kiemelkedő esemény egy család életében. Azt is tudjuk, hogy Önök nem egyszerűen jó iskolába akarják íratni gyermeküket, hanem a legjobba.
Ahhoz, hogy gyermekük, unokájuk életének most kezdődő szakaszát a siker és az öröm élménye kísérje, ahhoz az Önök, szülők, nagyszülők gondoskodó szeretete szükséges, ami ebben a rohanó világban nem is egyszerű. Ebben az időszakban a harmonikus, nyugodt környezet igénye a szokásosnál is nagyobb a gyermekekben, éljék bele magukat a gyermekek érzésvilágába. A mindenkor figyelek rád, mindenben segítelek téged, mindenben számíthatsz rám szülői magatartás a kívánatos.
Várhatóan a család napirendje is megváltozik, lehetővé kell tenni a nyugodt iskolába indulást, a feladatok és napi események megbeszélését.
Ne akarják elhitetni a gyermekekkel, hogy az iskolai tanulás könnyű feladat és csak csupa érdekes pillanatból áll. Fokozatosan tudatosítani kell bennük, hogy a tanuláshoz szorgalomra, figyelemre, akaratra van szükség. Önök azonban bízzanak és kitartóan higgyenek abban, hogy a gyermekük képes a feladatokkal megbirkózni.
Az első pillanattól kezdve tekintsenek bizalommal az iskola nevelőire, hiszen példájuk követendő minta lesz a gyermekük számára is. Őszinteség és megértés nélkül eredményes tanulás, tanítás nagyon nehéz.
A tanítók úgy szervezik a tanítást, tanulást, a szabadidőt, hogy a gyermekek cselekvően, tevékenyen, örömmel vegyenek részt benne. A tanítók munkájának kiemelkedő alapelve az egyéni bánásmód mind a tehetséges, mind a felzárkóztatásra szorulók esetében. Nekünk minden tanuló egyformán fontos.
A tanítóink kellő szakmai tudással, módszertani kultúrával rendelkeznek, ami változatossá, hatékonnyá teszi szakmai munkájukat. Elsődleges céljuk, hogy a gyermekek örömmel járjanak az iskolába, hogy számukra a tanulás meghatározó értékké váljon.
Olyan gyermekközpontú intézmény vagyunk, ahol nyugodt légkörű, magas színvonalú nevelés-oktatás folyik. Ahol a hivatásukat magas szinten művelő tanítók arra törekszenek, hogy minél több tudást, élményt nyújtsanak tanítványaiknak. Iskolánkban a gyermek áll a pedagógiai gondolkodás középpontjában, azt is mondhatnám, hogy nem tantárgyakat tanítunk, hanem a gyermekeket.

Nagyrécse községről innen tudhat meg többet

Nagyrécse község új honlapját találja meg, ha ide kattint!

Tekintse meg osztályaink csoportképeit az Osztályaink oldalon, valamint híreinket a Események oldalon, vagy böngésszen további oldalainkon.

Figyelem!

Megjelent az iskolaújság legújabb száma, az ISKOLAÚJSÁG lapon olvasható.

 

A nagyrécsei Körzeti Általános Iskola és Óvoda szeretettel vár minden beiratkozásra váró óvodást és iskolást szüleikkel együtt. Érdeklődésüket az intézmény 93/371012 telefonszámán is várjuk.